Facebookta Olta Saldırısı

Arkadaşlar aman dikkatli olun facebookta birçok insanın düşebileceği bir yemleme saldırısı olduğunu farkettim. Listemde ekli sahte bir profil tarafından Yeni Resimlerim >>> http://www.photofacebook.net/?album=4564&photos=796fdsf46 şeklinde bir ileti gördüm. Dikkat edin facebook geçse bile adreste bu linkin facebook ile alakası yok. Facebook ile alakalı olması için www.xxxx.faceboook.com gibi bir adres olmalı. Yani facebook’dan önce bir nokta ile ayrılan alt bir alan adı olması gerekiyor. Herneyse linke tıkladım ve karşıma gelen pencere:

Orjinal facebooktan bir farkı var mı?

Benden kullanıcı adım ve şifremi istedi. Bu arada başka bir sekmede zaten gerçek facebook hesabım açık. Neyse olmayan bir mail adresi ile saçma bir şifre girdim ve girdikten sonra yine kendi hesabım içinde Fadime Polat diye birinin resimlerine yönlendirildim. Bu arada girdiğim sahte mail ve sahte şifre bu çapulcuların eline geçti ve benim kendi facebook hesabımdan gerçektende o resimlere yönlendirilmiş gibi hissetmem sağlandı. Çünkü mail adresimi ve şifremi girmem ile birlikte kendi hesabım açıldı. Gerçi ben dediğim gibi zaten sahte bir mail adresi girdim ve aslında orjinal hesabımla facebook’a bağlıydım o an. Neyse çıktım kendi hesabımdan ve yeni bir hesap aldım. Ama o hesap ile bağlı değilim facebooka. Sahte site üzerinden yeni aldığım şifremi ve mail adresimi girdim. Noldu? Yine orjinal facebook sayfasına yönlendirilim ama tabi ki de facebooka giriş yapılmamıştı. Yani sahte site şifremi aldı ve mail adresimi ama tabi ki facebook ile bağlantısı olmadığı için facebooka giriş yapılmadı. İlk sefer girmemde facebooka giriş yapılmış gibi gözükmesinin sebepi o sırada zaten orjinal hesabım ile facebooka kayıtlı olmamdı. Herneyse bir de bakalım bu sahte facebook sitesinin whois bilgilerine: http://whois.domaintools.com/photofacebook.net Aman dikkatli olun.

4 Yanıt

  1. DİKKAT!!! http://www.photooffacebook.com sitesi de bu yemleme site kervanına katıldı. Bu ve türevi siteleri nasıl tanıyacağınızı anlatmıştım. Facebook’a ait olması için bu sitelerin http://www.xxx.facebook.com gibi bir ismi olması gerek. Yani facebook dan önce nokta ile ayrılan bir alt alanadı olmalı.

  2. Bana da dun aksam arkadaslik teklifi gelmisti, ilginc olan 5 ortak arkadasimiz olmasiydi! Insanlar neden tanimadiklari kisilerden gelen arkadaslik tekliflerini kabul ederler anlayabilmis degilim…

  3. O kadar çok bilinçsiz kullanıcılar var ki. Mutlaka oltaya takılan olmuştur.

  4. bende doctus.org ta duyar duymaz üye olduğum sitelere duyurdum ama kimse ilgilenmedi, önemsemedi bile. Gerçekten fark anlaşılmıyor, ben uyardım.

Yorum Yapın